Gamko

Lees hier hoe het is om bij ons te werken

Team bij Gamko

Elkaar helpen en bijspringen als het nodig is, zo maken wij onze producten als een team.

Gamko is mijn eerste werkgever en ik werk hier al vanaf 1998 nadat ik mijn LTS Elektro had afgerond. Ik startte op de Assemblage afdeling waar ik samen met mijn collega’s alle koelingen compleet samenstelde, vanaf de losse platen tot en met de technische componenten. Deze technische onderdelen worden tegenwoordig op een andere afdeling gemaakt en ik kan de volledige koelunit er in één keer inzetten. We leveren hem ‘’stekker-klaar” op en testen de koeling uitvoerig voordat deze wordt ingepakt. Deze variatie in werkzaamheden en de verschillende type koelingen die wij produceren, zorgt ervoor dat ik het zo leuk vind om hier te werken. Dat komt mede door de fijne collega’s die ik heb. We werken heel prettig samen en hebben plezier in ons werk, dat zorgt voor een gezellige werksfeer. Hoe mijn dag eruit ziet? Deze afdeling werkt in een dagdienst en we beginnen om 7:30 uur. Elke ochtend neem ik de productieplanning door, dan splits ik de orders en verdeel ik het werk onder mijn collega’s. Terwijl zij al aan de slag gaan voorzie ik ze van de materialen, de productie kan dan onafgebroken doorgaan. Als ik dit heb geregeld en iedereen bezig is, ga ik ook meewerken in de productie. Geen dag is hierdoor hetzelfde. Wat Gamko voor mij uniek maakt, is de trots die wij hebben om hier te werken. Ik kan er niks aan doen dat ik in elke kroeg kijk wat voor koeling ze hebben.

– Pepijn, 1e Medewerker Koeltechnische Assemblage

Davy, werken bij Gamko

Ik krijg hier de ruimte mijzelf te ontwikkelen in mijn werk.

Mijn carrière is best een bijzonder verhaal, al zeg ik het zelf. Op mijn 19e rondde ik mijn VWO af en werd ik toegelaten tot een nieuwe HBO Accountancy studie in Breda, maar uiteindelijk besloot ik om toch te gaan werken. Ruim 12 jaar heb ik als ZZP-er gewerkt als tegelzetter in de bouw. Later heb ik mij vanwege fysieke ongemakken moeten omscholen. Tijdens mijn studie HBO SPD was ik werkzaam bij een accountantskantoor en een groothandel in geneesmiddelen. Toen ik op zoek was naar iets nieuws zag ik de vacature bij Gamko welke mij direct aansprak. Na een aangename kennismaking startte ik hier dan ook begin 2018. Met deze keuze ben ik nog steeds heel blij. Als bedrijf is Gamko flexibel en denken ze met je mee. Zo krijg ik ook steeds meer verantwoordelijkheden wat weer positief is voor mijn ontwikkeling als werknemer. Dit maakt Gamko dan ook een heel leuk bedrijf om bij te werken. Men staat hier open voor jouw inbreng, procesverbeteringen en initiatief. Samen met mijn collega’s ben ik verantwoordelijk voor de administratie, controle en maandafsluiting.

– Davy, Assistent Hoofd Finance

Koeltechniek werken bij Gamko

Mijn kennis draag ik graag over aan mijn nieuwe collega’s.

Al meer dan 30 jaar werkervaring heb ik, onder andere met grote installaties in de koeltechniek bij verschillende bedrijven. Ik vind het heel interessante techniek waar ik mij in ben blijven verdiepen. Mijn passie ligt echter bij horeca en drankenkoelingen. Werken bij Gamko, de wereldmarktleider in drankenkoelingen voor de horeca, past daarom heel goed bij mij. Sinds begin 2017 ben ik werkzaam als Service Monteur bij Gamko, maar toen ik hier startte hebben we elkaar in het begin even moeten leren kennen. Ik kwam van een ander bedrijf met andere werkmethodieken en andere koelsystemen. Hier hebben we elkaar de tijd voor gegeven. Wat ik heel prettig vond is dat Gamko openstond voor mijn wensen, ik gaf aan dat ik graag andere technische uitdagingen wilde. Hier hebben ze echt goed naar geluisterd.

Vanaf 2018 werk ik als Senior Service Engineer en Technical Support voor de afdeling Food. Vanuit deze functie word ik betrokken bij projecten/storingen. De manier van werken in combinatie met mijn werk als één van de Senior Service Engineers zorgt ervoor dat werken bij Gamko zo leuk is. Regelmatig werk ik op andere projecten, hier ben ik medeverantwoordelijk voor het inbedrijfstellen van een centrale koelinstallatie waar alle koelunits op één koelleiding worden aangesloten. Alles wordt bij dit systeem geregeld en aangestuurd vanuit een centrale unit. Dit is leuk en complex werk dat ik samen met mijn team van ervaren collega’s verricht. En deze uitdaging gaan wij niet uit de weg. Daarnaast verricht ik ook service en onderhoud aan Foster koelingen, dit is een zusterbedrijf van Gamko. Foster richt zich op horecakoelingen voor voedsel, van grote koelkasten, koelcellen, vrieskasten en ijsmachines. Deze werkzaamheden, in combinatie met mijn werk als Service Monteur voor regulier onderhoud en het verhelpen van storingen, zorgt dat ik echt mijn draai heb gevonden.

– Kenneth, Sr. Service Monteur

Werken bij Gamko

We weten goed wat we aan elkaar hebben.

Na het behalen van mijn MBO Elektro opleiding kon ik direct aan de slag bij Gamko op de Service afdeling als Aankomend Monteur. Samen met een ervaren collega ging ik naar onze klanten om storingen op te lossen of periodiek onderhoud uit te voeren. Eerst meekijken en daarna laten zien dat ik het ook kon. Naast alle technische handelingen leerde ik de horeca branche goed kennen en na een jaar ging ik als Allround Monteur zelf op pad met mijn eigen bus. Gamko is een heel goed leerbedrijf, ze hielden rekening met mijn ervaring, waarbij ik altijd terug kon vallen op mijn collega’s van de binnendienst. Zo werd mijn werk steeds complexer. In 2009 ben ik bij een ander bedrijf gaan werken, ik wilde eens wat anders, althans dat dacht ik. Ik ging werken bij een bedrijf dat grote koelcellen plaatste voor de tuinbouw. Dat leek mij wel wat, groot, veel techniek, complex, maar dat viel tegen. Het was vooral ver van huis en werken in mijn eentje. Tja, het gras bij de buren is niet altijd groener. Dit heeft mij wel aan het denken gezet en ik belde Gamko eind 2009 weer op. In 2010 ben ik weer bij Gamko gestart en heb ik 8 jaar als Service Engineer gewerkt. Toen er een vacature ontstond op de afdeling Projecten, heb ik intern gesolliciteerd. Mijn kennis past heel goed bij deze afdeling, want ik ken elke Gamko-koeling door en door en met deze kennis kan ik de afdeling Service en de afdeling Sales heel goed adviseren. Voor mijn collega’s van service ben ik bereikbaar voor technische back-up als zij bij de klant zijn. En ik vind het nog steeds leuk om eens per 5 weken een consignatiedienst te hebben. Wij werken hier als team, samen zijn we Gamko.

– René, Technisch Medewerker Projecten

Gamko ploegentoeslag

Voor de ploegendienst ontvang ik een toeslag die boven CAO is.

Nadat ik 6 maanden via een uitzendbureau was ingezet gaf Gamko mij al een contract. Dit had ik niet durven dromen, maar ik had ook totaal niet verwacht dat dit bij mij zou passen. Voorheen werkte ik namelijk nooit op één vaste plek. Ik ben opgeleid als bouwvakker en daarna heb ik 10 jaar gewerkt als vrachtwagenchauffeur en zo kwam ik ook elke dag op verschillende plaatsen, die vrijheid was ik gewend. Maar bij Gamko vlogen de dagen echt voorbij. Nu krijg ik er een heel andere vrijheid voor terug. Samen met mijn collega’s maken wij de panelen voor de koelkasten die wij met speciale machines isoleren door ze te vullen met schuim. Elke ochtend ontvangen wij een productieplanning en checken we de voorraad bij andere afdelingen, zo werken we samen om de productie te halen. Wat mij nog meer vrijheid geeft, is de 2-ploegendienst bij Gamko, dit is heel erg fijn. Want ik ben al om 14:15 vrij óf ik begin dan met een dienst. Mijn dagen zien er heel anders uit en ik maak nu weer eens wat mee in mijn leven, hahaha. Voor de ploegendienst ontvang ik een toeslag die boven CAO is en we hebben hier 40 vakantiedagen per jaar. Ik krijg ze niet op hoor! Gamko kijkt ook naar jou als persoon en de ontwikkelingen die je kan maken, recent ben ik geruild van ploeg. Nu werk ik met de afdelingschef samen zodat ik zijn werkzaamheden leer kennen en deze wellicht te zijner tijd kan overnemen. Ik blijf hier nog wel even hoor.

– Barry, Productie Medewerker Isolatie

Gamko drankenkoelingen

Samen met Engineering een prototype ontwikkelen blijft geweldig.

In 1996 ben ik bij Gamko komen werken, ik zag een vacature voor een koper soldeerder op de Assemblage afdeling en dit leek mij wel wat. Mijn opleiding tot goudsmid die ik in Suriname had afgerond paste goed bij de functie. Na verloop van tijd ben ik doorgegroeid naar mijn huidige functie. Nu ben ik hier verantwoordelijk voor de productie van het koperen leidingwerk dat in een koeling zit. Ik vind het nog steeds heel leuk werk, want we maken het koelcircuit hier zelf. Engineering maakt een prototype en vervolgens nemen wij een nul-serie in productie. Vanaf een tekening zaag ik het koper op lengte, buig ik het in de gewenste vorm en soldeer ik alles. Er zijn altijd verbetermogelijkheden, deze koppel ik terug aan mijn collega’s van engineering. Als alles perfect is, verwerk ik de maatvoering en leggen we alles vast. Dagelijkse werkzaamheden zijn de maatvoering, het zagen, buigen en het bevestigen van alle koppelstukken. Deze koppelstukken en verbindingen worden tot slot gesoldeerd. De afwisseling in de technische werkzaamheden vind ik heel leuk. Als 1e medewerker zorg ik er ook voor dat alle materialen altijd op de afdeling op voorraad zijn, de boel een beetje regelen en samenwerken met mijn collega’s is heel leuk om te doen. Ik werk hier zo graag omdat we allemaal trots zijn op het product dat wij leveren, dat zie je terug in de kwaliteit.

– Lloyd, 1e Medewerker Koeltechnische Assemblage Koper

Goed contact met collega's bij Gamko

Goed contact met mijn collega’s van de productieafdelingen vind ik erg belangrijk.

Sinds 1992 werk ik hier en elke dag met ontzettend veel plezier. Dat komt onder andere doordat ik verschillende functies bij Gamko heb gehad. Ik ben gestart als directiesecretaresse in de tijd dat de computers en email in opkomst kwamen. Dat kun je je toch niet meer voorstellen! Ik zorgde voor de notulen, correspondentie, interne communicatie en later was ik ook het aanspreekpunt voor de vertegenwoordigers van Gamko. Op deze manier leerde ik het werk kennen van onze verkopers en dat sprak mij zo aan dat ik dit ook graag wilde doen vanuit de binnendienst in Etten-Leur. Dit was gelukkig mogelijk! Na een training om onze productkennis te vergroten kon ik aan de slag bij Verkoop en nu bedien ik Noord-Nederland, van Amsterdam tot de Achterhoek. De samenwerking met onze klanten is heel leuk, ik heb een sterke klik met ze en daardoor is er heel fijn contact. Lekker direct en informeel en dat schept een relatie. Het contact start bij de verkoop tot en met de levering van een product. Sinds 2018 verkopen we ook koelingen voor voedsel van ons zusterbedrijf Foster, dat maakt mijn werk nog afwisselender en leuker! Het is altijd weer super om te horen dat ze tevreden zijn. Dat maakt mij trots om bij Gamko te werken en de koeling door mijn collega’s in de productie gemaakt te zien worden. Daarom ben ik ook al lange tijd BHV-er bij Gamko, we hebben een geavanceerd machinepark met een complex productieproces, de veiligheid van iedereen is heel belangrijk voor ons.

– Angela, Medewerkster Verkoop Binnendienst